Wat Heb je Nodig bij Hockey?

W

Als je begint met hockey zijn er natuurlijk wel wat dingen die je nodig hebt. Soms kun je de eerste paar keer een hockeystick van de vereniging lenen, maar je zult al snel je eigen spullen willen. Je kunt natuurlijk kijken bij een sportwinkel die zich helemaal op hockeyspullen richt, maar ook een merk als Björn Borg heeft sportkleding die prima voor hockey gebruikt kan worden ondanks dat het merk oorspronkelijk als tenniskleding is bedoeld. Maar voor je echt speciale hockeykleding aanschaft met alles wat erbij hoort wil je misschien eerst wel wat meer weten over deze sport. Wat houdt de sport precies in? Wat zijn die risico’s die je loopt als je aan het hockyen bent? En wat heb je nou als beginnende hockeyspeler allemaal nodig? Dat willen we je graag vertellen.

Wat Is Hockey?

Hockey is een soort voetbal met stokken en een kleinere bal. Je schopt de bal niet met je voeten maar gebruikt in plaats daarvan een stok (hockeystick) om de bal te verplaatsen en weg te tikken. Er zijn twee doelen aanwezig. Deze doelen worden allebei beschermd door een keeper van één van de twee teams. Het andere doel wordt bemand door een keeper van het andere team. De bedoeling is om samen met je team zoveel mogelijk keer de bal in het doel van de tegenstander te schieten.

De Risico’s van Hockey

je loopt, net als bij iedere andere sport, wel wat risico als je met hockey bezig bent. Je hebt kans op de blessures die je bij iedere andere sport kunt oplopen. Deze worden veroorzaakt door overbelasting of juist door een onverwachte beweging die je pezen en spieren net even niet aankonden. Verder kan de bal (of puck, in het geval van ijshockey) behoorlijk hard zijn. Omdat de bal ook nog eens met een aardige kracht weggeslagen wordt kan die aardig hard aankomen en op z’n minst wat blauwe plekken veroorzaken. Ook is er de kans dat de bal op een verkeerde plek terecht komt en er een kwestbare plek geraakt wordt. Denk hierbij aan je gezicht, knieën, ellebogen of voeten. Daarnaast loop je ook nog eens de kans dat er iemand vol tegen je aan botst. Dat zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je besluit op hockey te gaan.

Wat Heb je als Beginnende Hockeyer Nodig?

Je hebt natuurlijk wel wat dingen nodig. Als je eenmaal zeker weet dat je lid wilt worden en blijven van een hockeyvereniging dan wil je op zijn minst je eigen hockeystick hebben. De lengte is dan helemaal op jou afgestemd. Ook zul je wat prettige sportkleding willen. In de zomer zal dit misschien een korte broek en een T-shirt zijn terwijl je in de winter een lange broek met een polo of ander shirt met lange mouwen wil. Verder heb je nog wat bescherming nodig zoals scheenbeschermers, een bitje, elleboogbeschermers, kniebeschermers enzovoort. Ben je een keeper, dan moet je zelfs een hele beschermende outfit hebben.