Een hotel boeken voor een betaalbare prijs

E

Een hotel boeken voor een betaalbare prijs wordt vandaag de dag steeds lastiger. Dit komt door die verdraaide vergelijkingssites. Nu zul je denken, maar die vergelijkingssites zouden er juist toch voor moeten zorgen dat ik minder betaal? Tenminste dat pretenderen ze. Helaas is niets minder waar. In deze blog leg je uit waardoor dit komt en hoe je er toch voor kunt zorgen dat je bespaart op je hotelovernachting.

Waarom geen vergelijkingssites

Een vergelijkingssite is geen goed doel. Laten we dat even voorop stellen. Een vergelijkingssite is vergelijkbaar met een webshop in dat ze gewoon geld willen verdienen aan alles wat ze verkopen. Hoewel ze zelf geen overnachtingen aanbieden, verdienen ze wel aan overnachtingen. Dit komt doordat dit soort sites een bepaalde marge krijgen van het geboekte hotel. Deze marge kan oplopen tot 40 procent en hotels mogen niet afwijken van deze prijs. Logischerwijs is het dan zo dat hotels deze marge gaan verwerken in hun prijs en dat is dan ook de reden dat de prijs voor een hotelovernachting zo hoog is.

Wat moet je dan doen?

Misschien komt het volgende als een totale verrassingen misschien ook niet. Je kunt ook gewoon vaak via de website van het hotel boeken. Vaak kun je dan zelfs extra korting krijgen op extraatjes. Zo biedt dit hotel in Hilversum nu zelfs 20 procent korting op het ontbijt, maar alleen wanneer je boekt via hun website. Hierdoor kan het boeken van een hotel via de website van de aanbieder vaak een boel geld schelen.

Fijne vakantie

Ik wens je een enorm fijne vakantie en hoop dat je door middel van de tips uit deze blog iets meer inzicht hebt gekregen over hoe je iets goedkoper een hotel kunt boeken. Ik wens je in ieder geval een hele fijne vakantie!