Gezonde maaltijd met kip

G

Wat voor gezonde maaltijd met kip kan ik deze keer weer op tafel zetten en wat voor maaltijden zijn makkelijk en snel te maken?

Dit zijn een van de veel voorkomende vragen die thuis worden gesteld. In het komend artikel zal ik hierop antwoord geven en komen er een aantal recepten aan bod waarmee ik je zo weer op nieuwe ideeën breng! Er zijn vele gezonde maaltijden met kip zo laat ik in twee video’s, twee recepten van top koks zien die ieder op eigen wijze een leuk recept van kip maken. Zo kom je te weten welke variaties er allemaal mogelijk, en kun je voor het avondeten gelijk aan de slag!

Als ik zelf denk aan een gezonde maaltijd met kip dan komt als eerste mijn favoriete gerecht in mij op en dat is de couscous salade met onder andere kip,pijnboompitten,zongedroogde tomaten,lente uitjes en abrikoos. Je kunt dit lekker eten als lunch, maar het vult je maag ook genoeg om dit te nemen voor het avondeten. Vaak word de couscous gegeten als salade of bijgerecht ook lekker is om dit te eten met crackers of (kruiden)stokbrood. Ben je een grote eter? En is dit niet genoeg zijn voor jou, dan kun je bijvoorbeeld altijd nog ervoor kiezen om soep vooraf te nemen.

Wat ook vaak gegeten word zijn pasta’s deze zijn makkelijk en snel klaar te maken,goedkoop en ook nog erg voedzaam. Wat ik zelf meestal maak bij pasta is bolognese saus. Alleen het gehakt in de bolognese saus is natuurlijk ook makkelijk te vervangen voor kip(gehakt). Een andere snel en makkelijk alternatief is de maaltijdsalade, naast groente bevat het vaak pasta of gekookte aardappelen. Als je voor de Kip Caesar maaltijdsalade gaat vind je er ook naast de kip stukjes ei bij en zo bevat deze salade gemiddeld zo’n 33,75 gram eiwit per portie (netto gewicht maaltijdsalade 450 gram). Je kunt de maaltijdsalade gemakkelijk zelf maken of nog gemakkelijker is om het kant en klaar te kopen in het koelschap van de supermarkt.