Sieraden, kleding en accessoires maken met de printerpen

S

verenkettingMaak jij wel eens je eigen sieraden met kralen of bedels? Ja? Dan moet je zeker verder lezen!

Wij werden door onze trouwe 3D kunstenaar Amanda geattendeerd op het maken van sieraden met de 3D pen. We hebben ons vervolgens verdiept in deze hobby en naar aanleiding daarvan dit artikel geschreven.

Dat sieraden maken erg leuk kan zijn heb ik wel gemerkt. Veel vrouwen vinden het mooi om sieraden te dragen. Hoe leuk zou het zijn als deze bestaan uit je eigen creaties?

Sieraden van kralen, bedels, kettingen en hangers. De 3D printerpen geeft een geheel nieuwe manier om op je eigen manier sieraden te ontwerpen en te creëren. Hieronder vindt je een korte uitleg over hoe deze sierraden precies gemaakt kunnen worden met de 3D printerpen.

3D sieraden maken

Het leuke van sieraden maken met een 3D pen is dat je helemaal kaal begint. Je kunt dus werkelijk alles maken waar je zin in hebt. Oorbellen, kettingen, armbanden etc. Niks is te gek.

Maar je moet wel goed nadenken over het ontwerp. Want het moet wel te printen zijn.

Om je een voorbeeld te geven van sieraden die met de printerpen zijn gemaakt, kun je kijken op de website van Lil Blue boo. Zij heeft op haar website een tutorial gemaakt over hoe zij met haar 3D pen een hanger voor een ketting heeft gemaakt.

verenketting

Een prachtige en simpele manier om met de printerpen je eigen sieraden te maken.

Allereerst begon zij met het ontwerp. Ze tekende een aantal verschillende veren op een A4tje. Dit is in het begin ook het makkelijkste om te doen omdat het los tekenen vanaf papier lastig is als je net begint te printen.

verenketting

Hierna koos ze de kleuren. Voor haar veren koos zij de kleuren zwart, wit, grijs, blauw en transparant. Ze tekende alle veren tegelijk in met 1 kleur voordat ze besloot om een andere kleur te printen. Dit scheelt het in en uitladen van de kleuren. Ze tekende alle kleuren in totdat de veer er uitzag zoals op deze foto:

verenketting

Let op! Vergeet niet een cirkeltje mee te tekenen dat aan de veer vast zit zodat je er altijd een ketting doorheen kan doen of een klein slotje.

Het eindresultaat mag er wezen. En veel makkelijker kan toch haast niet? Een unieke zelfgemaakte hanger voor aan een ketting.

En dit is maar 1 voorbeeld van sieraden die je kan maken met een 3D pen.

3D kleding

Je kan bijvoorbeeld ook je eigen kledingstukken versieren met het geprinte plastic van de printerpen. Of zelf kledingstukken ontwerpen.

Grace Du Prez maakte in Engeland hele kledingstukken met het plastic van de printerpen. De onderstaande hoed is maar 1 van haar vele creaties en wordt over de hele wereld geroemd om haar 3D kunstwerken.

graceduprez

Je ziet dat deze vorm van printen een stuk geavanceerder is als de geprinte veren van hierboven. Zo zie je maar weer waar de 3D pen toe in staat is.

Het lastige aan deze hoed is dat je niet meer kan printen op papier. Om deze hoed te maken moet je uit de losse pols werken en dat vergt veel oefening.

Desalniettemin is het wel super tof om je eigen kledingstukken te kunnen dragen.

telefoonhoesjeTelefoonhoesje gemaakt met de 3D pen.

Naast sieraden kun je de printerpen ook gebruiken om accessoires mee te maken.

Een telefoonhoesje is dan ook een leuk projectje om te oefenen met een printerpen.

De makkelijkste manier om dit te doen is door je mobiele telefoon strak in een a4tje te pakken. En hierna met potlood de plekken van de knopjes te tekenen. Als je dit gedaan hebt kan je op het papier een ontwerp tekenen en beginnen met printen.

Creative world heeft op deze manier een tutorial gemaakt op youtube.

Conclusie

Je ziet dat je met de 3D pen simpele maar ook hele moeilijke sieraden kan maken. En dat het helemaal van je eigen creativiteit af hangt wat je kan maken met de printerpen.

Lijkt het jou leuk om ook eens te printen met de 3D pen? Je kan er 1 winnen via onze winactie!

Hieronder volgen nog enkele afbeeldingen van sierraden en accessoires die zijn gemaakt met de 3D pen. Ben je benieuwd wat je nog meer kan maken met de 3D pen? Kijk dan eens in onze top 31!

Wat vindt jij van deze kunstwerken, zou jij ze willen maken? Laat het ons weten.

En vergeet onze facebook pagina niet te liken!


afanasyeva_makeup
3d-schoenkunst3d-ketting-en-armband